golden-apartman-ev-yasar-miGolden Retriever ırkı köpekler son zamanlarda en çok tercih edilen köpek ırkları arasında yer almaktadır. Bu durumun çok çeşitli sebepleri vardır. Birincisi, fiyatlarının diğer ırklara göre uygun olması, ikincisi ise çok daha sosyal ve cana yakın olmalarıdır. Golden Retriever sahiplenmeden önce özelliklerinin çok iyi araştırılması gerekmektedir. Aranan tek kriter iyi huy ve sakin mizaç olmamalıdır. Satılık köpek araştırması yaparken mutlaka aradığınız ırk hakkında ön bilinçlenmeyi yapmanız gerekir.

Apartmanda beslenebilecek köpekler dediğimiz zaman aklımıza ilk gelecek köpek cinslerinden birisi Goldenlardır. Golden Retriever köpeği apartman şartlarında yaşayabilir, fakat sürekli evde tutulması sağlıklı bir durum olmayacaktır. Av ve görev köpeği özelliklerinden dolayı her gün dışarı çıkarılması gerekmektedir. Çünkü, av köpeği ırk özelliklerine sahip bu köpeğin mutlaka egzersiz yaptırılması, hareketsizliğin verdiği stresi atması gerekmektedir. Bu nedenle mutlaka günde an az  yarım yada bir saat çıkarılıp gezdirilmesi gerekmektedir. Hergün gezdiremiyorsanız bile evde onunla basit oyunlar oynayabilirsiniz. At getir oyunlarını Golden ırkı oldukça çok sever. Satılık köpek arayan birçok kişi bu konuda bilgisi yetersiz olmaktadır. Bu paragraf oldukça önemlidir.

Satılık Golden ırkı köpekler uzun tüylere sahiptirler. Mevsime ve çevre ısısına bağlı, beslenmeye bağlı, stres faktörlerine bağlı tüy dökümü görülebilir. Bu kriterlere dikkat ettiğiniz taktirde tüy dökümü büyük bir oranda azalacaktır. Ev içinde tüy problemi yaşamamak için evcil dostunuzun haftada bir veya iki kez tüylerinin taranması gerekmektedir.

Golden hemen hemen her canlı ile büyük bir uyum içerisinde yaşayacaktır. Satılık köpek veya kedi daha önce aldıysanız bu hayvanlara karşı çok hızlı bir uyum süreci geçirecektir. Bebekli ailelerin gönül rahatlığı ile tercih edebileceği bir köpek ırkı olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Siz evde olmadığınızda çocuklarınız ile çok iyi vakit geçirecektir.Bahçeli bir evinizin olması hem sizin için hem de köpeğiniz için çok iyi olacaktır. Çünkü burada dilediği gibi koşup oynayabilecek; stres atabilecektir.

Golden ırkı köpekler rutin çevre ve kişiler olduktan sonra, çok nadir havlayacaklardır. Burada dikkat edilecek nokta ise köpeğin şımartılmaması ve iyi bir eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Tüm bu şartlar sağlandığında ise siz ve apartman sakinleri herhangi bir sorun yaşamayacaktır.

Evde Golden Bakmadan Önce Bilinmesi Gereken Önemli Noktalar:

  • İlk etapta yabancısı olduğu bir ortama gelen yavru köpek evin düzenini bilmediği için başına buyruk hareketler sergileyecektir.
  • Eğitim ve beslenme henüz olmadığı için günde 5 veya 6 kez evin değişik yerlerine kaka yapabilir. Kimi zaman kendi kakasını yiyebilir, bu durum sonrasında ishale sebep olur.
  • Satılık golden yavruları köpeklerin idrar kesesi küçük ve kasları tam gelişmediğinden idrarlarını pek tutamazlar ve evin herhangi bir yerine yaparlar.
  • Kaka ve idrar için gazete eğitimi verilse bile, köpeğiniz büyüdüğünde büyük miktar idrar ve kaka yapacaktır. İdrar gazeteden taşıp ayağına bulaşabilir. Günde 2-3 defa ayak temizliği yapmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Fazla miktarda enerjiyi atamadığı taktirde evin içinde atmaya çalışacaktır.
  • Evin içinde bir odaya kapatıp, bağlarsanız sık sık havlayacak, kapı veya duvarları kazıyacaktır. Bunu eğitim desteği ile aşabilirsiniz.
  • Gün içerisinde enerjisini atamayan köpek, gece geç yatar, sabah erken kalkıp sizleri ve rahatsız edebilir.
  • Yavru köpeğiniz büyüdükçe hem mama masrafları hem de veteriner masrafları artacaktır. Fakat bu süreçte ev yemekleri ile besleyebileceksiniz. Bu masrafları minimuma indirecektir.
  • Yukarıda saydığımız satılık köpek almadan önce bilmeniz gereken şartlarını sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız, gönül rahatlığı ile Golden Retriever ırkı köpek edinebilirsiniz.

YANIT VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen buraya ad/soyad bilgilerinizi yazın