Burdur – Beagle

Beagle kaslı bir vücuda ve kare bir fiziğe sahip kısa boylu bir köpektir. Vücutlarının ufak olmasına rağmen, atletik, hızlı ve güçlü bir bedenleri vardır. Bu cinse ait birçok renk olsa da en sık görülen renkleri siyah, beyaz ve kahverengi tonlarının karışımıdır. Öne çıkan güçlü bacak yapısı ve sarkık büyük kulakları bu cinsin karakteristik özelliklerindendir. Çok heyecanlı bir yapıları olmasından dolayı kuyrukları hep havadadır. Koku duyuları çok gelişmiş olduğu için avcılıkta da çok başarılıdırlar.

Beagle cinsi köpeklerin insancıl bir kişilikleri vardır. Bitmeyen enerjileri ve sevgileri sebebiyle çok iyi birer arkadaştırlar. Fazlasıyla duygusal ve ilgiye düşkünlerdir. Yalnız kalmaktan hoşlanmazlar ve sürekli sahiplerinin ya da başka köpeklerin dostluğuna ihtiyaçları vardır. Yorulmayan bir yapıları ve bitmeyen bir enerjileri olması sebebiyle sıklıkla dışarı çıkıp egzersiz yapmaya ihtiyaç duyarlar. Evde uzun süre yalnız bırakılmaktan kaçınılmalıdır. Dışarıya çıkartıldığında gözünüzü ondan ayırmamalısınız. Çünkü koku duyuları çok gelişmiştir ve siz farkında olmadan ilgisini çeken bir kokunun peşinde kaybolabilir. Bu nedenle uygun itaat eğitimini ilk fırsatta alması kesinlikle gereklidir. Böylece her duyduğu kokunun peşinden kontrolsüzce gitmezler ve güvende olurlar. Beagle en önemli özelliklerinden birisi kesinlikle zeki olmalarıdır. Bu nedenle eğitim konusunda kolay ve hızlı bir şekilde ilerleme sağlarsınız.

Beagle cinsi heyecan uyandıran bir koku alması durumunda kaçmaya kaçabilir. Bu nedenle eğer bir Beagle sahibiyseniz köpeğinizin güvenliği için mutlaka kimlik tasması kullanmalısınız. Sevimli oldukları kadar da bazı zamanlarda oldukça inatçı bir karaktere bürünebilmeleri mümkündür. Havlamayı çok severler ve kendilerine özgü bir ulumaları vardır. Bu tarz durumlara maruz kalmamanız için onu iyi eğitmeniz gerekmektedir. Diğer köpeklerle güzel arkadaşlıklar kurabilir ve anlaşabilirler bu nedenle sosyallik konusunda gayet başarılıdırlar. Bunun yanı sıra çocuklarla ve hatta kedilerle bile iyi anlaşırlar. Fakat çok heyecanlı bir yapıları olmasından dolayı küçük çocuklara istemeden zarar verebilirler ve oyun amacıyla onları ısırmaya çalışabilirler. Bu nedenle dikkat edilmesi ve çocuklarla kontrol altında oynamasında fayda vardır. Aynı şekilde yemek yerken de çocukların onun yanına yaklaşması tavsiye edilmez.

Tüyleri suya dayanıklı kısa ve yumuşaktır. Tüy bakımlarının güzel yapılması gerekir aksi takdirde tüy dökebilirler. Tüyleri çok fazla kir be toz toplamazlar bu nedenle sürekli banyo yapmaya ihtiyaç duymazlar. Haftada bir iki kez taranması ve yılda da bir iki kez banyo yaptırılmaları yeterli olacaktır. Temel bakımları köpeğinizin güzel görünmesi için çok önemlidir. Şekli ve yapısı nedeniyle kulakları hastalıklara hassastır. Kulaklarında herhangi bir enfeksiyon olmaması için kulakları temizlenmeli ve sıklıkla bakımları yapılmalıdır. Aynı zamanda tırnakları da düzenli olarak kesilmeli ve bakımları aksatılmamalıdır. Aksi taktirde yürüyüşlerinde bozulmalar olabilir.

Sağlıklı bir ortamda büyüyen, kaliteli ve düzenli beslenme alışkanlığına sahip, sık sık egzersize çıkartılan ve enerjini atabilen Beagle’lar 13 ila 15 sene arasında yaşamaktadırlar. Köpeğinizin kaliteli ve huzurlu yaşaması için kişisel bakımlarını ihmal etmemeli, sağlık kontrollerini düzenli olarak yaptırmalısınız.

Burdur – King Charles

King Charles cinsi fazlasıyla oyuncu, enerjisi yüksek ve çok sevimli bir evcil hayvandır. Ailesi ve aile üyeleriyle oyunlar oynamayıp zaman geçirmeye bayılırlar. Aynı zamanda fazlasıyla sportif bir köpektir. Ailesiyle zaman geçirirken oyuncu karakterini fazlasıyla sergilemektedir. Çok zeki bir ırk olduğundan dolayı temel eğitimleri sizi zorlamadan anlayıp uygulayacaktır. Bu cinsi sahiplendikten itibaren onu disiplinli bir şekilde eğitmelisiniz. Eskiden av köpeği olarak kullanmasına rağmen günümüzde çok tercih edilen bir ev köpeğidir. Bu sebepten dolayı koku, görme ve avlanma yetenekleri fazlasıyla gelişmiştir.

Tüy dökme dönemleri haricinde çok tüy dökmeyen bu cins evde bakılmaya uygundur. Bu cins çok fazla havlamayı sevmez ama içgüdüsel olarak havlama eğilimi de olabilir fakat bu durum kolayca eğitimle çözülebilir. Küçük bir cins olması nedeniyle evde bakılmaya uygundur ama sıklıkla dışarıya çıkartılıp yürüyüş ve egzersiz yaptırılmalıdır. Tuvalet eğitimi kesinlikle erken dönemde ve sabırlı bir şekilde zaman kaybetmeden verilmelidir. Çok sosyal bir köpek olduğu için insanlarla, diğer hayvanlarla ve çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Bu özellikleri onların de evde bakılmak için en uygun köpeklerden birisi olmasını sağlamaktadır. Küçük çocuklarla yalnız bırakılmaktan kaçınılmalıdır çünkü istemeden birbirlerine zarar verebilirler.

İnsanlarla en iyi anlaşan cinslerden birisi olmasından dolayı dostluk ve arkadaşlık kurma yeteneği çok yüksektir. Ailesine ve insanlara fazlaca bağlı olduğu için gün içerisinde tek bırakılmaktan kaçınılmalıdır. İlkbahar ve Sonbahar mevsimlerinde fazlaca tüy dökebilirler fakat özellikle bu dönemlerde tüy bakımlarına özen göstererek tüy dökümünü en aza indirebilirsiniz. King Charles uzun süredir evlerde beslenen bir köpek cinsidir. Dışarıda beslenmek için uygun değildir. Günlük olarak dışarı çıkartılmalı gezdirilmeli fakat sürekli dış ortamda yaşamamalıdır. Özel bakım ve ilgi isteyen bir cinstir.

King Charles Cinsi çocuklarla en iyi bağ kuran ve onlarla en iyi arkadaşlık eden cinslerden birisidir. Bu cins kendine yapılan sert hareketlerden ve tüylerinin çekilmesinden hoşlanmasa da konu çocuklar olunca, fazlasıyla sabırlı davranarak bu tarz davranışlara büyük ölçüde tölerans gösterebilirler. İnsanlara karşı eğer onlardan ani ve sert bir hareket görmediyse ılımlı yaklaşır ve kesinlikle agresif bir tavrı yoktur. Bu durumu sağlayabilmek için yavruluk döneminden itibaren insanlarla ve hayvanlarla sürekli bir araya getirilip sosyalleşmesi sağlanmalıdır.

Burdur – Cocker

Cocker cinsi köpekler, arkadaş canlısı bir karaktere sahip, fazlaca enerjik ve çoğu köpek gibi oyun oynamaya çok seven bir ırktır.  Ailelerini mutlu etmeyi seven ve onların mutluluğuyla kendisi de mutlu olabilen canlılardır. Bu cins çok zeki ve sevgi arsızı olmasına rağmen eğitimleri o kadar da kolay değildir. Eğitim verirken disiplinli ve düzenli bir eğitim planı oluşturmanız daha faydalı olacaktır. Ailesine oldukça düşkün olmalarına rağmen yabancılara karşı tutarsız davranışlarda bulunabilirler. Çok zeki hayvanlar oldukları için zekalarıyla baş edebilmek kolay olmayabilir. Bu nedenle onun üzerinde iyi bir otorite kurmanız gerekebilir. Genelde ev halkından bir kişiye diğerlerinden daha çok bağlı olurlar ama hepsiyle iyi anlaşırlar. Özellikle çocuklarla zaman geçirmeyi severler ve çocuklarla iyi ilişkiler kurarlar. Bu cins de havlamayı ve havlayarak ilişki kurmayı sever. Disiplinli bir eğitimle bu durum halledilebilir.

Cocker cinsi köpekler fazlasıyla sosyaldirler. Özellikle kedilerle çok iyi anlaşan bu cins tam bir kedi dostu olarak bilinir. Aynı zamanda diğer ırk köpeklerle de iyi arkadaşlıklar kurabilirler. Gün içerisinde dışarıda zaman geçirme ihtiyaçları vardır. Kökenlerinin av köpeği olmasından dolayı koku ve avcılık duyuları fazlasıyla gelişmiştir. Bu nedenle kokuyla ilgili oyunlar oynamaya bayılırlar. Evde yalnız kalmayı her köpek gibi sevmezler ama yalnız kalmayı da çok büyük problem etmezler. Cocker cinsinin en önemli fiziksel özellikleri tüylerinin ve burunlarının uzun olmasıdır. Aynı zamanda kulakları da uzun tüylü ve sarkıktır. Bu köpek cinslerine özel Cocker mama kabı olarak bilinen mama kapları bulunmaktadır. Bu mama kaplarının özelliği ise kulakları içine girmeyecek şekilde tasarlanmış olmalarıdır.

Yavru Cocker köpekleri, çok hareketli ve en önemlisi oyun oynamayı fazlasıyla seven köpeklerdir. Ev yaşamına kolaylıkla uyum sağlayabilen bu köpekler size kendini ailenizin bir bireyi olarak hissettirir. Henüz yavru oldukları için çok meraklıdırlar ve yeni yeni şeyler keşfetmeye bayılırlar. Sahiplerine ve onun ailesine karşı çok sadıktırlar. İpeksi ve yumuşacık tüylere sahiptirler. Kafa yapıları kubbelidir. Yavru Cocker köpekleri, sadece besleyici yavru köpek mamalarıyla beslenmelidir. Yemek artıkları verilmesi durumunda sindirim sorunları yaşayabilirler. Tırnakları kesilmeli ve tüyleri düzenli aralıklarla temizlenmeli ve taranmalıdır.

——————————————————————————————————

Kanka Köpek bünyesinde vermiş olduğumuz ana faaliyetlerden biri olan evcil hayvan kargolama hizmeti alanında güvenli bir şekilde bir yerden bir yere taşıdığımız evcil kankalarımız arasında Rottweiler köpekleri de yer almaktadır. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve deneyim ile farklı köpek cinsleriyle yakından çalışan ve tecrübelerimize ek olarak köpeklerin bakımı, eğitimi ve besleme noktasında da gerekli bilgiye sahip çalışanlarımızla hayatımızın vazgeçilmezi kankalarımızı, onların gönderimde sorun yaşamaması için tüm detaylar göz önünde bulundurarak sizlere ulaştırıyoruz.

 

Kankanız için taşıma sürecinde dikkat ettiğimiz başlıca noktalar şunlardır;

  • Sürekli olarak bir veterinerle çalışıyorsanız, seyahate çıkmadan önce o veterinerden sağlık sertifikası ve seyahat belgesi alın.
  • Kankanızın psikolojisi hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapın ve belirli bir sağlık durumu varsa bu durumu tüm detaylarıyla bizlere bildirin.
  • Kankamızın teslim edilecek kişinin bilgilerinin eksik olmaması ve iletişim bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde bize bildirilmesi gerekmektedir.
  • Taşınacak olan Kankanızın beslenme bilgilerinin net bir şekilde paylaşılması.

Şeklinde kısaca sıralayabiliriz.

Kankalarınız hakkında kısa bir bilgi paylaşımında bulunduk, Kankalarınızın taşınmasıyla ilgili bilgi verdikten sonra konuyu toparlamak gerekirse; oldukça özel bu ırkların yalnızca bakımı değil, eğitimi ve taşınması da oldukça özen gösterilerek gerçekleştirilmeli, ortaya çıkabilecek problemler karşısında önceden önlem alınması gerekmektedir.

YANIT VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen buraya ad/soyad bilgilerinizi yazın