Köpek sahibi olmayı seven insanlar farklı cinslerde köpeklere sahip olmak isterler. Çok popüler olan köpek cinslerinden birisi de Alman çoban köpeğidir. Klasik bir görünüşü vardır ve size iyi bir dost olabilir. Ancak, bir köpek sahibi olmak aynı zamanda sorumluluk sahibi olmak demektir. Köpeğinizi uygun bir şekilde beslemelisiniz ve düzenli olarak bakımını yapmalısınız. Aksi takdirde, köpeğiniz hastalanıp zayıf düşebilir. Alman çoban köpeği bakımının incelikleri vardır.

Alman Çoban Köpeği

Alman çoban köpeği, güçlü mizacıyla sahip olunabilecek en ideal köpek cinslerinden birisi olmaktadır. Alman çoban köpeğinin özellikleri şu şekildedir;

  • Sadık
  • Atik
  • Cesur
  • İtaatkâr
  • Uyanık
  • Emin
  • Meraklı

Alman çoban köpeğinin özellikleri bunlardır. Köpeklerin en bilinen özelikleri sadık olmalarıdır. Bir Alman çoban köpeği de son derece sadık ve itaatkârdır.

Alman Çoban Köpeği Bakımı

Kürkleri iki katmandan oluşur. İlk katmanı deriyi kaplar. İkinci katmanı daha uzun, yoğun ve yumuşak tüylerden oluşur. Üstteki tüyler hep dökülür, alttaki tüyler ise, yılda 2 defa dökülür. Tüy bakımı köpeğinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Eğer alman köpeği bakımı zor sanıyorsanız hiç değil. Düzenli uygulama yeterlidir. Cilt kurumasını önlemek adına senede en fazla 2 defa yıkamalısınız.

Günlük ve haftalık tarama yapmalısınız. Taramaya kafa kısmından başlamalısınız. Sonra metal dişli tarakla tekrar üstünden geçin böylece zayıf tüyleri alırsınız. Lastik bir tarakla tüyleri parlatıp köpeğinize masaj yapabilirsiniz. Tüylerine asla makas değdirmemelisiniz. Günlük ve haftalık düzenli taramalısınız. Banyodan sonra ise nemliyken taramanız daha sağlıklıdır.

YANIT VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen buraya ad/soyad bilgilerinizi yazın