Ankara – Rottweiler

Rottweiler yavruları Türkiye’de Doksanlı yılların bitiminde adını duyurmaya başladı ve o tarihin Türkiye’sinde üretiminin yokdenilecek kadar çok az olmasından dolayı yavruların tedariki ülke dışından Rusya, Sırbistan, Bulgaristan gibi benzeri ülkelerden farklı yollarla ülkemize getirilmek üzere yeni aileleriyle tanıştırılmaktaydı.

Birçok yazımızda belirttiğimiz gibi rottweiler yavrusu ırkının Macar, alman şeklinde sınıflandırılması literatüre uygun değildir, ama ülkemizde bazı köpek cinslerinin halk arasında sınıflandırılmasından dolayı safkan ırka Macar Rottweiler ırkı olarak isimlendirilmektedir.

Şehir efsaneleri o kadar çok bilgisizce türetilip insanlara servis edildi ki, bu ırkın büyüdüğünde beyninin kafatasını sıkıştırdığı için saldırganlaştığı ve hayatını kaybettiği, Yedi yaşından sonra iradesini kaybedip sahibine saldırdığı yönünde hikayeler ve temeli olmayan bilgiler insanlar tarafından türetilerek gerçekmiş şeklinde yayıldı.

Dikkat çeken fizyolojik özellikleri ve birçok kötü sahibin yanlış yönlendirmesi ile topluluk içinde en saldırgan köpeklerden biri olarak tanınan Rottweiler köpek ırkı, iyi eğitildiği takdirde toplumsal yaşam çevresine ve beslendiği ortama tümüyle ayak uydurabilir, hemcinsleri ile arkadaşça ilişkiler kurabilir ve iyi bir oyun kankası haline dönüşebilir. Burada dikkat edilmesi gereken yer; eğitim olmalıdır.

Rottweiler eğitiminde dikkat edilmesi gereken üç temel kavram; Profesyonellik, sevgi ve güven. Köpeğinizi profesyonel olarak eğitirken, ondan asla sevginizi esirgememeli ve ona bir sahip ve aile olarak güvenmelisiniz. Güvendikleri ve sevdikleri kişilerin tehlikede olduğunu varsayan Rottweiler cinsinin doğası gereği, tehlike anlarında şiddetle saldırmaya eğilimli olabilirler. Tehlikedeyken bile sahibinin iradesine karşı saldıran Rottweiler’lar kapsamlı bir eğitim sürecinden geçmelidir. 

Ankara – Labrador

Orta boyda ve sağlam kas sistemine sahip köpek cinsi olan Labrador retrieverin erkeği omuzdan yere ölçüsü 57,2 – 62,2 cm, ağırlığı 27 – 34 kg, dişi Labrador’un omuzdan yere ölçüsü 54,6 – 39,7 cm, ağırlık 25 – 31,7 kg arasında değişebilmektedir. Kuyruğu orta uzunlukta, ucu sivri yapıdadır. Kısa tüylü post siyah, sarı yada kahverengi olabilmektedir.

Labrador cinsi köpekler sabırlı ve duygusal yapıda olan köpeklerdir. Zekası, hareketli olması ve sözünüzden çıkmaması en belirgin özellikleri arasındadır. İnsanlarla içli dışlı yaşamak için en uyumlu cinstir. Çocuklarda dahil olmak üzere herkes ile çok candan, sevgi dolu bir birliktelik kurmak isteyen bir köpektir. Hoşlanmadığı insanlara karşı da çok mesafeli durur. Suda oynamaya bayılır. Labrador Retriever ırkı sarı, siyah ve çikolata kahverengisi renklerine sahiptirler. Su geçirmeyen kürküyle güçlü, dayanıklı ve hafif dikdörtgen şekilli bir köpektir. Geniş bir kafatası yapısına, güçlü bir burna, makas ısırığı ile kapanan dişlere ve belirgin bir alın çıkıntısına sahiptir. Perdeli bir ayak yapısına sahip olması onu iyi bir yüzücü haline getirmektedir.

Günümüz Labrador Retriever cinsi köpekleri ataları kadar iyi huylu ve çalışkan olmaya devam etmektedirler. Labrador Retriever özellikle Amerikan’nın en popüler cinsidir. Sıcakkanlı ve zeki hayvanlar olarak da bilinmektedir. Köpek cinsleri hakkında bilgisi olmayanlar dahi bu ırkı tanır ve bilirler. Ünlü sanatçılar ve fotoğrafçılar sayısız kez fotoğraflarını çekmişlerdir. Genellikle sahiplerinin yanında sabırla bekleyen sadık bir kankadır.

Labrador Retriever, hem arkadaş canlısı bir köpek hem de çalışkan ve sahibine faydalı bir köpek ırkı olarak yetiştirilebilmektedir. Tarihsel olarak ise balıkçılıkta balıkçıların yardımcıları olarak geçimlerini sağlamış, balıkçıların ağları çekmek, halatları getirmek gibi konularda yardımlarına koşmuştur. İlk olarak Kanada’nın doğusunda yer alan Labrador’da yetiştirilmiştir, en soğuk sulara bile dayanabilen Labrador retriever, balıkçılar tarafından ağ çekmeye dahi yardımcı olarak kullanılmıştır. Günümüzde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu araması yapmakta, Kör ve Özrü olan insanlara kılavuz olarak ve bekçi köpeği olarak da kullanılmaktadır.

Labrador Retriever, duygusal ve çopk sabırlı bir cinstir. Zeki, sadık, itaat etmeyi seven ve aşırı hareketli bir köpektir. Özellikle su ile oynama bayılan bir kankadır. Özellikle çocuklara karşı harika bir tutum sergilemektedir. İnsanlarla içli dışlı olmayı çok sever ve ailenin bir üyesi olduğunu hissetme gereksinimi duyar. Yavru iken çok iyi sosyalleştirilemez ise yabancılara karşı mesafeli olabilmektedirler.

Ankara – Doberman

Doberman veya tam adıyla Doberman Pinscher, ülkemizde ve dünyada en ünlü köpek ırklarından biridir, kaslı, güçlü ve hızlı Doberman’ın agresif olduğuna inanılmasına rağmen, aslında Doberman ailesi tamamen sevecen ve çok sadık bir türdür.

Bir Doberman sahiplenen herkes ömrü boyunca en yakın kankaya sahip olmuş olur. Doberman ırkı ile ilgili bu makalemizde Dobermanları daha yakından tanımanızı sağlamayı amaçlıyoruz.

İlk Doberman 1880’li yıllarında ortaya çıkmıştır

Doberman ırkının labarotuvarda üretildiğinin söylentisini mutlaka herkes en az bir defa olsun duymuştur, ama tabi ki doğru değildir. Bir vergi tahsildarı olarak çalışan Alman Karl Friedrich Louis Dobermann tehlike arz eden işinde kendini korumak amacıyla bir ırk yaratmayı hedefleyerek farklı farklı köpekleri kullanarak bu cinsi ortaya çıkartmıştır. Dobermann’ın hayalindeki ırk türü dayanıklı, güçlü ve zeki bir ırktı ki bir Doberman ile tanışmış olan herkes Bay Dobermann’ın tam da bu karakterde bir köpek geliştirmeyi başarmış olduğunu görmektedir.

Irkın geliştirilmesinde German Pinscher, Rottweiler, Beauceron ve Weimanarer ırklarının kullanıldığına inanılıyor ancak ırkların karışım oranları da kullanılan ırklar da kesin olarak bilinmiyor. Hangi ırklar kullanılmış olursa olsun ortaya çıkan Doberman cinsi için harika bir köpek demek pek de yanlış olmaz.

Doberman’ın kulaklarını kesmek

Ne yazık ki sokakta karşılaştığımız Dobermanların çoğunun kulakları ve kuyrukları kesilmiş olarak görmekteyiz. Bu köpeğin ilk ortaya çıktığı zamanda diğer saldırgan hayvanlarla gireceği kavgalar ve riskler düşünülerek kulakları kesiliyordu ama bugün bu uygulama yalnızca görünüş ve estetiksel bir görüntü oluşturmak amacıyla yapılıyor. Gerçekte olan, Doberman’ların kulaklarını ve kuyruklarını kısaltmanın (kesmenin) bu hayvanlara hiçbir faydası olmuyor hatta tam tersine zarar verebiliyor.

Bu, köpeklerin kozmetik nedenlerle ağrılı bir operasyon geçirmeleri ve daha sonra uzuvsuz yaşamlarına devam etmeleri gerektiği anlamına geliyor. Lütfen artık TIBBİ GEREKLİLİKLER DIŞINDA hiçbir köpeğin kulaklarını veya kuyruğunu kesmeyin / kestirmeyin.

Artık önemli birkaç köpek kuruluşları kuyruğu veya kulağı kesik olan dobermanları ırk standartları dışında görüldüğünü ve gösterilere, yarışmalara kabul edilmeyeceğini açıklamışlardır. Bu operasyonların ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın çoğu yerinde yasadışı olarak kabul gördüğünü de söylememiz gerekir.

Ankara – Alman Kurdu

Alman çoban köpeği ya da Alman Kurt’u, Almanya temelli bir köpektir. Türkçe de zaman zaman kurt köpeği olarak da anılmaktadırlar. Büyük, atletik ve kuvvetli olmasıyla birlikte parlak zekaya sahip olması, doğru yetiştirildiğinde de bu köpeği harika bir kanka, koruma, ya da iş köpeğine dönüştürebilmektedir. Alman kurtları ikiye ayrılmaktadır bunlar; iş köpekleri ve gösteri köpekleri olarak adlandırılan iki değişik versiyonu vardır. İş köpeği olarak eğitimden geçen alman kurtları daha yüksek bir kalça yapısına ve daha uzun bacaklara sahip olmaktadır.

Gösteriler için yetiştirilen köpeklerin alt kalçaları, kaslı vücutları ve çok gösterişli tüyleri vardır. Alman kurtlarında en sık görülen durum kalça displazisi olarak bilinen eklem hastalığıdır. Alman kurtları da çok hassas mideleri olduğu için özeldir. Çok fazla çeşitlilik içermeyen ve köpeğin alerjisi olmayan bir diyet veya mama ile beslenmektedir. Alman kurtları dünyanın en popüler ırkları arasındadır. İşçi, askeri bölümde ve polis köpeği olarak kullanılırlar.

Alman Çoban Köpekleri çok çeşitli alanlarda farklı görevler yapabilirler, çoğunlukla polis köpeği olarak kullanılırlar çünkü keskin burunları sayesinde patlayıcı, uyuşturucu ve ceset gibi nesneleri kolaylıkla ayırt edebilir ve tanıyabilirler.

Askeriye tarafından da benzeyen görevlerde kullanılmaktadır. Askerleri bir tuzak veya düşman konusunda uyarır. Ayrıca bu köpekler paraşütten veya uçaktan atlamak üzere eğitilmiştir. Her durumda, Alman Çobanları, dikkatlerinin dağılmasına izin vermez ve çalışmalarına büyük bir ciddiyetle konsantre olurlar. Örneğin İkinci Dünya Savaşı. Stalingrad Savaşı sırasında kullanıldılar. Alman kurdu, Alsas olarak da bilinir.

Başı vücudu ile orantılı durmaktadır. Hafif bombeli bir alına sahiptir. Güçlü makas ısırığı ile kapanan diş yapısı, vücutla birleşen geniş ve uç kısma doğru sivrileşen dimdik ve öne bakan kulaklara sahiptir (6 aydan küçük olan yavrularda hafif öne kıvrımlı olabilir) Gözler badem şeklinde, koyu renkli ve zeki ifadeye sahiptir. Tüylü kuyruğu neredeyse yere kadar inmektedir. Ön bacakları ve omuz kısımları adaleli, baldırlar güçlü ve sağlam olmakta, yuvarlak ayakları sert tabanlı, uzun ya da kısa tüylü olabilirler.

Gösterişli, dengeli ve çok güçlü bir köpektir, burnu her zaman siyahtır, hafif ama güçlü kemik yapısına sahip sağlam, kaslı ve hafif dikdörtgen bir fiziğe sahiptir.

Özellikleri

Kilo: Erkek: 30–40 kg, Dişi: 22–32 kg

Boy: Erkek: 60–65 cm, Dişi: 55–60 cm

 

Ankara – Husky – Sibirya Kurdu

Husky köpek olarak da bilinen Sibirya Husky, çarpıcı göz renkleri nedeniyle dünyanın en popüler köpeklerinden biridir. Sibirya kurtları, vahşi görüntülerinin arkasında uysal bir doğaya sahiptir. Bazı türlerde, camsı mavi gözler etkileyici gözlerinin havasına katkıda bulunur. Bazı sibirya kurtları kahverengi gözlere de sahip olabilmektedir.

Sibirya [Husky] Kurtlarının Genel Özellikleri

Yetişkinlikte, Sibirya kurtları 30 kilograma kadar çıkabilmektedirler. Soğuk iklim şartlarına uygun köpeklerde olduğu gibi, ön ve arka ayakları da karda kolayca hareket edebilecek şekildedir. Husky köpekleri (Sibirya kurtları) kafatası uzun ve sivridir, kulakları dik şekildedir. Karın ve bacaklardaki tüyler beyaz renktedir. Sibirya kurtları, inatçı kişilikleri ve özgürlüğü seven doğaları ile zeki ve oyuncu köpeklerdir. Sibirya kurdu köpeklerinin boyları tam büyüdüğünde 60 cm’ye kadar ulaşabilir, yaşam alanları bahçeli evler ve avlulardır, ömürleri 12 ila 15 yıldır

Sibirya Kurdunun Kökeni (Husky Köpeklerin Kökeni)

Sibirya kurtları, esas olarak Rusya’da, Rusya’nın Polonya’ya yakın bölgelerinde Sibirya’da yaşayan bir köpek türüdür. Yıllar içinde aynı iklim koşullarına sahip olan Alaska eyaletine getirilmiş ve orada üretimi yapılmıştır. Bu bölgede. Bölgeye özgü ren geyiği gütmek ve kızakları çekmek için kullanılır. Yüksek esneklikleri sayesinde, ağır iş yükünden bağımsız olarak çalışan sağlam köpeklerdir. 1925’li yıllarda insanoğlunun hayatını ciddi şekilde tehdit eden difteri salgınına karşı olağanüstü çabalar göstermişler, kızakları çekerek insanlara yardım etmişler, hastalara getirmeleri için yardımcı olmuşlar, hatta önemli rol oynayan hastalığın bulunduğu en ücra köşelerine bile ilaç getirmişlerdir. Bu durum Sibirya kurtlarının uluslararası olarak büyük bir üne kavuşmalarında önemli bir rol oynamıştır.

——————————————————————————————————

Kanka Köpek bünyesinde vermiş olduğumuz ana faaliyetlerden biri olan evcil hayvan kargolama hizmeti alanında güvenli bir şekilde bir yerden bir yere taşıdığımız evcil kankalarımız arasında Rottweiler köpekleri de yer almaktadır. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve deneyim ile farklı köpek cinsleriyle yakından çalışan ve tecrübelerimize ek olarak köpeklerin bakımı, eğitimi ve besleme noktasında da gerekli bilgiye sahip çalışanlarımızla hayatımızın vazgeçilmezi kankalarımızı, onların gönderimde sorun yaşamaması için tüm detaylar göz önünde bulundurarak sizlere ulaştırıyoruz.

 

Kankanız için taşıma sürecinde dikkat ettiğimiz başlıca noktalar şunlardır;

  • Sürekli olarak bir veterinerle çalışıyorsanız, seyahate çıkmadan önce o veterinerden sağlık sertifikası ve seyahat belgesi alın.
  • Kankanızın psikolojisi hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapın ve belirli bir sağlık durumu varsa bu durumu tüm detaylarıyla bizlere bildirin.
  • Kankamızın teslim edilecek kişinin bilgilerinin eksik olmaması ve iletişim bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde bize bildirilmesi gerekmektedir.
  • Taşınacak olan Kankanızın beslenme bilgilerinin net bir şekilde paylaşılması.

Şeklinde kısaca sıralayabiliriz.

Kankalarınız hakkında kısa bir bilgi paylaşımında bulunduk, Kankalarınızın taşınmasıyla ilgili bilgi verdikten sonra konuyu toparlamak gerekirse; oldukça özel bu ırkların yalnızca bakımı değil, eğitimi ve taşınması da oldukça özen gösterilerek gerçekleştirilmeli, ortaya çıkabilecek problemler karşısında önceden önlem alınması gerekmektedir.

YANIT VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen buraya ad/soyad bilgilerinizi yazın