Adana – Maltese Terrier

Malta Köpeği olarak da bilinen Maltese Terrierler küçük bedenlere sahip olsa da, bu küçük bedenlerin altında güçlü ve sağlam bir köpek vardır. Alt kürkleri yoktur ve kürkleri kıvırcık değildir. Uzun ve aşağıya doğru düşük kulaklara sahiptir. Maltese Terrierler hareketli ve heyecanlı bir yapıya sahiptir. Ancak yavru Maltese Terrierleri günde 18 ila 20 saat uyuyabilir. Uyudukları süre, büyümeleriyle orantılı olarak azalır. Yetişkin Malta Terrierleri günde 12 ila 14 saat uyur.

Maltese Terrierler, küçük ve sevimli süs köpekleridir. Evlerine ve ailelerine fazlasıyla sahiplenici ve bağlıdırlar. Sahiplerini her zaman yanlarında isteyen Maltese Terrier köpekleri yalnız bırakılmaktan kaçınılmalıdır. Sahiplerinin sevgi ve ilgisini sadece kendilerine istediklerinden dolayı fazlasıyla kıskançlık yapabilirler. Çocuklu aileler ve başka evcil canlıların yaşadığı yani sevgisinin bölünebileceği ortamlara uyum sağlamakta zorlanırlar. Maltese Terrierler cinsi çok sosyal bir köpektir ama yabancılarla ilişki kurmakta zorlanabilir. Fakat ilgi, oyun ve sevgiyle bu alışkanlık kolayca öğretilebilir.

Maltese Terrierler fazlasıyla zeki oldukları için eğitilmeye ve hızlı öğrenmeye yatkındırlar ama bu köpeklerin inatçı yapıları eğitilmelerini zorlaştırabilir. Çok duygusal oldukları için empati yeteneklerini gelişmiştir ama bu onları biraz alıngan yapmıştır. Bu sebepten dolayı özellikle yapmamaları gereken şeyler öğretilirken onlara kesinlikle nazik olunmalı ve yumuşak davranılmalıdır. Aksi takdirde size küsebilirler.

Maltese Terrierler de diğer birçok küçük ırk gibi sahibini ve bölgesini koruma eğilimindedir. Küçük boyutlarda olmasına rağmen fazlaca cesaretli davranabileceklerinden dolayı yürüyüşlerde dikkatli olunması ve kontrollü gezdirilmesi gerekir. Fazlasıyla cesaretleri ve çok hızlı hayvanlar olmaları muhtemel bir tehlikenin içine hızla karışmalarına neden olabilir.

Maltese Terrierler, uzun ve dalgalı tüylere sahip olduklarından dolayı, tüylerinin dolaşmaması ve deri hastalıklarından etkilenmemesi için sürekli taranmalıdır. Tüyleri çok az dökülür. Maltese Terrierlerin tüylerinin bakımı çok önemlidir. Tüylerine yapışan her türlü pislik hemen temizlenmelidir. Hatta göz akıntıları bekletilmeden silinmeli ve sağlıkları için sık sık temizlenmelidir. Yıkanmalarında sorun olmayan bu köpekleri yıkadıktan sonra çok iyi kuruttuğunuza emin olun aksi takdirde deri hastalıklarına yakalanabilirler ve kesinlikle üşümemelerini sağlayın. Soğuk almamaları ve üşütmemeleri gereken bu köpeklerde soğukta kalmak çok ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.

Adana Batı İskoçya Beyaz Terrier

Batı İskoçya Beyaz Terrieri 1919 yılında UKC tarafından kabul edilmiş olan küçük bir ırktır. Küçük bedeninin aksine oldukça dayanıklı ve sağlam bir yapıya sahiptir. Kafa kısmı diğer Terrier ırklarından biraz farklıdır, kafasının üst bölümü kubbeli bir görünüme sahiptir. Hemen kafasının üstünde küçük, sivri ve dik kulakları vardır. Gözleri koyu renkli olmasına rağmen parlaktır.

Genellikle burunları siyah ve ağızları küçüktür. Aynı zamanda refleksleri de fazlasıyla kuvvetli olan bu köpek, herhangi bir tehlikeye karşın sürekli tetiktedir. Batı İskoçya Beyaz Terrierlerin vücut yapılarını inceleyecek olursak; derin bir göğse ve kaslı bacaklara sahip olduğunu göreceksiniz. Kuyruk uzunluğu ortalama 15 cm uzunluğunda olan bu ırkın kuyruğunun kesilmesi önerilmez. Batı İskoçya Beyaz Terrierinin ismi sahip olduğu güzel kürkünden gelmektedir.

Beyaz Terrierler çok kolay eğitim verilebilen ve çabuk öğrenen bir köpek cinsidir. Çocuklarla araları kızdırılmadıkları sürece gayet iyidir. Çocuk yahut bir yabancı tarafından kızdırılması ve kışkırtılması durumunda ısırabilirler ama gene de diğer terrier ırklarına göre oldukça sakin ve anlaşılabilirlerdir.  Eğlenceli oyunlar oynamayı ve sahipleriyle zaman geçirmeyi çoğu köpek gibi çok severler. Başka köpeklere ve pet türlerine karşı bir kavga eğilimi genelde yoktur ama erkek köpekler arasındaki baskınlık durumundan dolayı tartışmalar olabilir. Kedileri kovalama eğilimleri vardır fakat kesinlikle zarar vermek amaçlı değil oyun amaçlıdır.

Beyaz terrierler küçük olmalarına rağmen sahiplenici ve koruyucudurlar. Bekçilik yetenekleri gelişmiş olan bu köpekler de diğer terrierler gibi havlamayı severler. Fakat eğitimler bu konu halledilebilmektedir.

Bakımları konusuna gelecek olursak Batı İskoçya Beyaz Terrierleri çok az tüy dökerler. Belirli aralıklarla tüylerini taramanız kürklerini temiz olmaları için yeterli olacaktır. Çok sık yıkanmaları tavsiye edilmez sadece gerekli durumlarda yıkanabilir ve yıkandıktan sonra güzelce kurutulmalı ve kesinlikle ıslak kalmamalıdır. Islak kalmaları deri hastalıklarına neden olur. Göz ve kulak çevresindeki tüylerini uzadıkça kısaltmanız ve senede iki defa tıraş ettirmeniz gerekmektedir. Bakımına ve beslenmesine dikkat edilmesi durumunda bu köpekler diğer köpeklere nazaran daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürebilirler.

Batı İskoçya Beyaz Terrieri hemen hemen her ortama ayak uydurabilirler ve girdiği ortama çabucak alışabilirler. Evinizin bahçesinin olmaması çok önemli değildir. Apartman dairesinde yaşayabilirler. Her köpek gibi dışarıya çıkmayı severler ama enerjilerini dışarıya çıkamasalar da evde atabilirler.

Adana Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier, fazlasıyla hareketli ve enerjili bir yaşam tarzına sahiptir. Çok enerjik olması ve yerinde durmamasından dolayı bu köpek apartman yaşantısında türlü zorluklar çıkartabilir. Enerjilerini atabilmeleri için her gün mutlaka dışarıda uzun süre zaman geçirmelidir. Bu cins için bahçeli, müstakil evler daha doğru bir tercih olacaktır. Zorunluluktan dolayı apartmanda bakılması gerekiyorsa, oyun ve spor için her gün mutlaka birkaç saatinizi ayırmanız gerekmektedir.

Jack Russell Terrier cinsi çok havladığından dolayı apartman yaşamına pek uygun değildir. Enerjisi düşmek bilmeyen bu cins, sahibiyle havlayarak iletişim kurmayı çok sever. Bu nedenle apartman sakinlerine rahatsızlık verebilir.  Fakat çok akıllı ve eğitime yatkın olmasından dolayı bu sorunu iyi bir eğitimle çözebilirsiniz. Onunla oyunlar oynamalı ve ilginizi ondan eksik etmemelisiniz. Fazlaca zeki bir köpek olduğundan dolayı sizi çok çabuk anlayacaktır. Eğer onu eğitmek istiyorsanız, Jack Russell Terrier size kesinlikle bir zorluk çıkarmayacaktır.

Jack Russell Terrier sadece ailesine karşı sosyaldir. Dışarıda karşılaştığı köpeklerle çok da iyi anlaştığı söylenemez. Eğer tanımadığı birisiyle karşılaşırsa saldırgan bir tutum sergilemez ama samimi olmasını da beklememek gerekir. Bu sonuç tamamen sahibinin davranışlarına göre biçimlenir. Jack Russell Terrierlerin çocuklarla olan ilişkilerin evcil hayvanlarla olan ilişkilerinden daha iyi olduğu söylenebilir, ama yine de küçük çocuklarla yalnız bırakılmaktan kaçınılmalıdır. Eğer farklı evcil hayvanlarınızın olduğu bir yere Jack Russell Terrier almak istiyorsanız, mutlaka yavruyken almalısınız. Aksi takdirde bu cins size fazlasıyla zorluk çıkaracaktır. Jack Russell Terrier ailesi ve sevdikleri için her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmaz. Gerektiği zaman sahibini ve ailesini korur. Bu cinsten çok güzel bekçi köpeği olabilir.

Jack Russell Terrier, tüylerinin kısa olmasından dolayı zor bir bakıma ihtiyaç duymamaktadır. Tüm zamanını sahibiyle birlikte geçirmek isteyecek olan bu cins fazlasıyla ilgi istemektedir. Jack Russell çok hiperaktif ve hareketli bir köpektir cinsidir. Bundan dolayı oyun oynarken istemeden de olsa kendisine ve etrafına zarar verebilir. Bu sebeple tırnaklarının bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Jack Russell Terrier’in en önemli bakım ihtiyacıysa enerjilerini atabilmeleridir. Aksi takdirde enerjisini atamadığından dolayı çok mutsuz ve huzursuz olurlar. Müstakil bir ev Jack Russell için daha güzel bir seçimdir. Eğer apartmanda bakılıyorsa her gün dışarıda bir süre enerjisini atmalıdır. Bunun haricinde evde de çoğu zaman oyunlar oynamak için yanınıza gelecektir. Tüm bunların dışında Jack Russell Terrier’in başka bakım ihtiyaçları neredeyse bulunmamaktadır.

Jack Russell Terrier cinsinin çocuklarla ilişkisi tamamen çocuğun davranışlarına bağlıdır. Çocuğun ona zarar vermesi durumunda Jack Russell Terrier buna mutlaka tepki verecektir. Bu konunun yanı sıra sahibine olan sevgisi çok büyük olduğundan dolayı etrafta yer alan çocukları ve yabancıları birer tehdit olarak algılayabilir. Yine de çocuklardan nefret etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Jack Russell Terrier ırkı çok sosyal bir hayvandır, ama bu sosyalliğini genel olarak insanlar ile gidermeyi tercih eder. Bu cins kedilerden nefret eder ve kesinlikle onlarla anlaşamaz. Bundan dolayı eğer evde beslediğiniz bir kediniz varsa yanına Jack Russell Terrier alamayacağınız anlamına gelmektedir. Sadece kedilerle değil birçok köpekle de anlaştığı söylenemez. Çoğunlukla bu tarz olaylarda saldırgan tavır sergileyebilir. Jack Russell Terrier ailesinden başkalarıyla zaman geçirmeyi sevmez. Bu nedenle eğer ekstra evcil hayvan edinmek gibi bir düşünceniz varsa, Jack Russell Terrier’i kesinlikle yavru olarak alıp kendiniz eğitmelisiniz. Çok akıllı bir cins olduğundan dolayı eğitimi oldukça kolay biçimde verebilirsiniz.

——————————————————————————————————

Kanka Köpek bünyesinde vermiş olduğumuz ana faaliyetlerden biri olan evcil hayvan kargolama hizmeti alanında güvenli bir şekilde bir yerden bir yere taşıdığımız evcil kankalarımız arasında Rottweiler köpekleri de yer almaktadır. Uzun yılların vermiş olduğu bilgi ve deneyim ile farklı köpek cinsleriyle yakından çalışan ve tecrübelerimize ek olarak köpeklerin bakımı, eğitimi ve besleme noktasında da gerekli bilgiye sahip çalışanlarımızla hayatımızın vazgeçilmezi kankalarımızı, onların gönderimde sorun yaşamaması için tüm detaylar göz önünde bulundurarak sizlere ulaştırıyoruz.

 

Kankanız için taşıma sürecinde dikkat ettiğimiz başlıca noktalar şunlardır;

  • Sürekli olarak bir veterinerle çalışıyorsanız, seyahate çıkmadan önce o veterinerden sağlık sertifikası ve seyahat belgesi alın.
  • Kankanızın psikolojisi hakkında detaylı bilgi paylaşımı yapın ve belirli bir sağlık durumu varsa bu durumu tüm detaylarıyla bizlere bildirin.
  • Kankamızın teslim edilecek kişinin bilgilerinin eksik olmaması ve iletişim bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde bize bildirilmesi gerekmektedir.
  • Taşınacak olan Kankanızın beslenme bilgilerinin net bir şekilde paylaşılması.

Şeklinde kısaca sıralayabiliriz.

Kankalarınız hakkında kısa bir bilgi paylaşımında bulunduk, Kankalarınızın taşınmasıyla ilgili bilgi verdikten sonra konuyu toparlamak gerekirse; oldukça özel bu ırkların yalnızca bakımı değil, eğitimi ve taşınması da oldukça özen gösterilerek gerçekleştirilmeli, ortaya çıkabilecek problemler karşısında önceden önlem alınması gerekmektedir.

YANIT VER

Lütfen yorumunuzu yazın!
Lütfen buraya ad/soyad bilgilerinizi yazın